News

EESTI FILMIMUUSIKA PIDU 26. NOVEMBRIL VON KRAHLIS

Kuupäev

Wolfredt

Seekordse Pimedate Ööde Filmifestivali raames on filmivaldkonnaga jõud ühendanud rahvusvaheline Eesti muusika festival Tallinn Music Week ning ühise missioonina on võetud ette andekate Eesti autorite ja filmiheliloojate tutvustamine rahvusvahelisele filmitööstusele.

26. novembril leiab Von Krahli baaris ja teatris aset Eesti heliloojaid, lugudekirjutajaid ja muusikuid tutvustav Eesti filmimuusika pidu, mille eesmärk on esitleda silmapaistvaid Eesti autoreid rahvusvahelistele filmitööstuse tegijatele. Üles astuvad Argo Vals, Faun Racket, Jakob Juhkam, Lauri-Dag Tüür, Mari Kalkun, Rainer Jancis, Sinine, Tiit Kikas ja oma karjääri esimese live-kontserdi andev Wolfredt. Peo piletid on alates reedest, 16. novembrist hinnaga 7 EUR müügil Piletilevis ning kontserdiõhtul kohapeal.

Tänavuse PÖFFi raames raames jõuab Tallinnasse ligi 400 väliskülalist üle maailma: festivali programmis osalevate filmide esindajad – filmitegijad ja näitlejad, võistlusprogrammide žürii, PÖFF Industry Days panelistid ja filmituru partnerid, sh. produtsendid Jaapanist, Koreast ja Kanadast. Lisaks Baltikumi filmitegijad, produtsendid, levitajad, rahastajad ja fondide esindajad, kes osalevad südmusel Baltic Event.

“Pole kahtlustki, et Eesti nüüdismuusika kuulub maailma paremikku. Isegi niivõrd, et suvel saime koostööettepaneku Koreast esitleda nende tippprodutsentidele meie heliloojaid eesmärgiga kasutada tulevastes Lõuna-Korea filmides Eesti muusikat.  Olen täiesti kindel, et meie unikaalne, põhjamaist kargust ka elektroonilist muusikat ühendav helikeel suudab edukalt konkureerida maailma tippudega juhul, kui seda piisavalt tutvustada. Just seda me koostöös Tallinn Music Weekiga PÖFFi väisavatele Euroopa, Aasia ning Hollywoodi filmitöösturitele teha soovime”, kommenteerib PÖFFi filmitööstuse programmi juht Sten Saluveer.

Esmaspäeval, 19. novembril avaneb veebilehel www.filmmusic.ee hetke silmapaistvamaid helikunstnikke ja autoimub vahetult enne kontsertpeo algust.

Eesti filmimuusika veebikeskkonna loomise ning kontsert-esitluse koostööpartnerid on PÖFF, Tallinn Industry Days, Eesti filmitööstuse klaster, Kanada Suursaatkond ja Tallinn Music Week. Sündmust rahastab EAS ja Euroopa Regionaalarengu Fond.

Lisainfo:

www.filmmusic.ee

www.tallinnmusicweek.ee

Jaga
Categories

Latest project

Eesti muusikaturu fookuspäev 2025

Näita rohkem